1

Circusstad Festival 2017


-advertentiepositie-



Circusstad Festival 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie durft er nog te kijken als er een circusartiest aan één teen aan een draaiende hoepel hangt? En wie durft er zelf een stap op het slappe koord te zetten? Tijdens Circusstad Festival 2017 zie en doe je het allemaal zelf! Met internationale namen, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze verse talenten.

De eerste highlights uit het festivalprogramma:
Geestige circus-whodunnit: The Elephant in the Room
Je kunt er niet omheen: The Elephant in the Room. Circusstad Festival 2017 presenteert op 3 en 4 mei een spannende whodunnit van het Franse gezelschap Cirque le Roux. Vier vreemde personages, met elk hun eigen geheimen, moeten het met elkaar rooien in de monochrome ruimte waar ze tussen de intriges door acrobatische toeren uithalen, mét een snufje slapstick. En niemand die om de spreekwoordelijke olifant in de kamer heen kan…

Op eigen houtje: La Cosa
Op 5 en 6 mei gaan in de Rotterdamse Schouwburg vier mannen een grote stapel hout te lijf. In de intense en ritmische voorstelling La Cosa zoeken ze de grenzen van het lichamelijke op en gebruiken ze talloze houtblokken om vormen te creëren of juist te vernietigen, in een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen. Grappig, verbazend en theatraal circus zoals je het nog nooit eerder zag, onder regie van de multidisciplinaire Italiaanse Belg Claudio Stellato.

Voor en na de voorstellingen worden bezoekers verleid om onverwachtse acts in de hoeken en kieren van de theaters te ervaren.

Programma op het plein
Ook overdag valt er van alles te beleven op het Schouwburgplein: met internationale hoogstandjes, acts van de circusstudenten van Codarts Circus Arts, jonge talenten van Circus Rotjeknor, muzikale voorstellingen met balancerende piano’s, gevaarlijk wiebelende palen en feestelijk circus speciaal voor kinderen. Houd www.circusstad.nl in de gaten voor meer programmanieuws.

 Bezoek circusstad.nl

Circusstad Festival 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.