Ga mee met Ton ten Hove in zijn fascinatie voor he


-advertentiepositie-



Ga mee met Ton ten Hove in zijn fascinatie voor he

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga mee met Ton ten Hove in zijn fascinatie voor het weer

Ton ten Hove, vrijwel iedereen kent hem als de weerman van RTV Oost. Daar is hij enkele jaren geleden mee gestopt. Maar weerman ben je natuurlijk voor het leven, dus heeft hij graag de uitnodiging aangenomen om tijdens het Winterkwartier te komen vertellen over dat wat hem zo fascineert.

Over zijn lezing vertelt hij: “Mijn lezing over het weer wordt geen technische verhandeling. De rode draad is hoe wij mensen het weer beleven en hoe we het ons herinneren. Tegenover dit subjectieve weer staat het objectieve weer oftewel de cijfers. Meten is immers weten nietwaar? De verschillen tussen feiten en beleving zijn vaak groot. Ik zal dit illustreren aan de hand van enkele anekdotes uit de praktijk. Verder is een belangrijk onderwerp de fascinatie voor het weer en hoe je die kunt vasthouden. Ook het gedrag van (plaatselijke) buien zal de revue passeren.”

Maar daar blijft het wat Ton ten Hove betreft niet bij. Ook het publiek speelt een belangrijke rol. Zij mogen met vragen en onderwerpen op de proppen komen, waardoor de avond een dynamisch karakter zal krijgen en niemand met een ‘gezicht op onweer’ naar huis hoeft te gaan.

 Bezoek beleefzwartsluis.nl

Ga mee met Ton ten Hove in zijn fascinatie voor he
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.