1

Staphorster Stipwerk is hip




Staphorster Stipwerk is hip

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Staphorster Stipwerk is hip - Workshop door Gerard van Oosten

Staphorster Stipwerk. Wie kent het niet? Wie maar iets weet van de Staphorster klederdracht, weet dat het stipwerk daarin van enorm belang is. Intussen is dat niet alleen bekend in Staphorst en de regio en wellicht ook ons hele land, maar zelfs in het buitenland. Evenals de kleurrijke stoffen uit Staphorst die in de internationale modewereld zijn doorgedrongen. Het Staphorster Stipwerk is ontdekt als cultureel erfgoed. Om opnieuw toe te passen. Het is gebruikt door Spaanse ontwerpers en niet voor niets zijn inmiddels meerdere mensen opgeleid in de toepassing van dit ambacht. Ook bestaat er een Stichting Staphorster Stipwerk. Kortom, Staphorster Stipwerk is hip!

Gerard van Oosten is opgegroeid met de Staphorster cultuur en het stipwerk. Deze achtergrond en zijn professionele schildersopleiding gebruikt Van Oosten om het traditionele ambacht van Staphorster Stipwerk te behouden en te ontwikkelen. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen geeft hij, samen met de Stichting Staphorster Stipwerk, het ambacht door aan nieuwe generaties

‘Mister Staphorster Stipwerk’ Gerard van Oosten komt naar het Winterkwartier in Zwartsluis om een workshop te geven over het Staphorster Stipwerk. De deelnemers kunnen zelf aan de slag op een te bewerken object. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld schoenen, een t-shirt of een ander kledingstuk. Stoffen kunstig versieren met veelkleurige patronen, aangebracht met in verf gedoopte stempels. U kunt het leren van ‘Mister Stipwerk himself’.

 Bezoek beleefzwartsluis.nl

Staphorster Stipwerk is hip
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.