Strijd om titel 'Bleistarte van het jaar'


-advertentiepositie-



Strijd om titel 'Bleistarte van het jaar'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Strijd om titel 'Bleistarte van het jaar'

In 2017 barst ook de strijd om de titel ‘Bleistarte van het jaar’ weer los. Een quiz/wedstrijd op initiatief en onder auspiciën van de Historische Vereniging Zwartsluis.

De eretitel ‘Bleistarte van het jaar’ werd bedacht door Anja Bos en het was Freddy Weijs die er in het voorjaar van 2016 als eerste beslag op legde. Vanzelfsprekend gaat hij zijn titel verdedigen.

De vraag is nu dus: Wie weet het beter dan Freddy Weijs? Opnieuw zorgen de ‘historische bestuursleden’ voor een boeiende reeks van (foto)vragen. De kennisquiz is in alle opzichten de moeite waard: natuurlijk is het leuk om strijd te leveren, maar misschien is het nog wel leuker om op deze unieke manier meer te weten te komen over de geschiedenis van Zwartsluis, dat ooit op de kaart kwam als Fortresse Swartesluijs. En overigens, aanwezig zijn en niet deelnemen is ook een optie. Maar het leukst is het natuurlijk om de uitdaging aan te gaan en op jacht te gaan naar de hoofdprijs.

Met de titel ‘Bleistarte van het Jaar’ wordt een waardige invulling gegeven aan de bijnaam van de inwoners van Zwartsluis. Een bijnaam die daarmee de plek krijgt die ze verdient. Vanzelfsprekend is aan de titel, naast eeuwige roem, ook een mooie prijs verbonden.

 Bezoek beleefzwartsluis.nl

Strijd om titel 'Bleistarte van het jaar'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.