Dickens Festijn Druten 2016


-advertentiepositie-



Dickens Festijn Druten 2016

Op zondag 11 december herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn in Druten. Honderden personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen die dag tot leven. Bezoekers wanen zich tijdens het Victoriaanse evenement als het ware in één groot toneelstuk, waarin zij van het ene in het andere schilderachtige Dickens-tafereel belanden.

Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, raadselachtige heelmeesters die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes, Jack Sleary die bezoekers trakteert op een spectaculaire Victoriaanse circusact, een barbier die bezoekers op ambachtelijke wijze met mes en zeep van hun baard of snor ontdoet. Het is slechts een greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet in het centrum van Druten.

Naast het verwonderende straattheateraanbod gelden de tientallen koren en muziekgroepen, het dikke pak stro op de straten, de honderden heerlijk geurende kerstbomen, bourgondische horeca, knusse kerstfair en nostalgische waslijnen tussen de huizen als vanzelfsprekend nog steeds als de vertrouwde basisingrediënten van het sfeervolle evenement.

Het Dickens Festijn is een sfeervol dagje uit voor de hele familie. Voor de jongste bezoekers belooft een bezoek aan het evenement een betoverende belevenis te worden. Onder het genot van een beker warme chocolademelk kunnen zij zich mee laten voeren door de mooiste kerstverhalen in het verteltheater. Dr. Q prikkelt hun verbeelding met zijn ‘Magisch Vlooiencircus’ en een heuse Dickens-goochelaar laat hen van de ene in de andere verbazing vallen. In het rariteitenkabinet staan zij oog in oog met mysterieuze creaties, terwijl zij bij de schutterij hun handboogschietkunsten kunnen beproeven.

Het Dickens Festijn vindt op zondag 11 december 2016 plaats van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3 euro
per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.dickensdruten.nl

 Bezoek www.dickensdruten.nl

Dickens Festijn Druten 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.