1

Tentoonstelling City of Sounds




Tentoonstelling City of Sounds

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 2 t/m 27 januari is de tentoonstelling City of Sounds van Slagwerk Den Haag te zien in het Atrium Den Haag.

Slagwerk Den Haag (1977) viert zijn veertigste levensjaar met een bijzonder Haags project: City of Sounds. De slagwerkgroep – die staat voor ongewoon geluid en voor bijzondere, gecomponeerde muziek van nu – gaat in alle acht Haagse wijken met kinderen aan de slag om geluiden uit hun wijk op te nemen. Van een voorbij rijdende tram tot een skateboard op een skateramp. Of van harde muziek van een feestje tot gillende kinderen in een speeltuin. Met al die geluiden worden nieuwe composities gemaakt onder het motto alle geluid is muziek, en samples maken én daarmee componeren kan iedereen. Opgenomen samples zijn terug te horen op de speciale website www.cityofsounds.nl waar kinderen ook zelf geluiden kunnen opnemen. Op de site ontstaat zo een stadsplattegrond in geluid. Online kan iedereen door Den Haag wandelen en de bij de stad behorende geluiden beluisteren.

De professionele Haagse componiste Aurélie Lierman gaat van al deze door de kinderen opgenomen Haagse wijkgeluiden een geluidssculptuur maken. Die geluidssculptuur wordt in januari en februari 2017 op verschillende plaatsen, waaronder het Atrium van het Haagse Stadhuis, tentoongesteld.

Haagse geluiden worden verzameld tijdens workshops voor kinderen in de hele stad. Daarnaast gaan slagwerkers met geluidsapperatuur de straat op om met kinderen over hún favoriete geluiden in gesprek te gaan en die ter plekke op te nemen. Ze bezoeken onder andere skateramps, het Zuiderpark en kinderboerderijen.

Voor City of Sounds werkt Slagwerk Den Haag (SDH) samen met Haagse partners als Het Koorenhuis, Cultuurankers, De Betovering, Ontwerpwerk en KICKs Kinderopvang 2Samen.

Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag (SDH) is al sinds de oprichting in 1977 gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting. Soms op het traditionele instrumentenarsenaal, dan weer op bijvoorbeeld porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. SDH werkt samen met kunstenaars en makers van nu en het speelveld is breed; van Bang on a Can in New York tot Muziekgebouw aan ’t IJ, van het Holland Festival tot de sloppenwijken van Caïro en van klaslokaal tot het Oerol Festival op Terschelling.

Meer informatie is te vinden op www.cityofsounds.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling City of Sounds
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.