Internationale Kerststallen Expositie


-advertentiepositie-



Internationale Kerststallen Expositie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Alweer voor de 32ste keer is er de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfriduskerk. Door de jaren heen trekt het internationale karakter van de tentoongestelde kerstgroepen jaarlijks ruim 5.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de liefhebber valt er ook dit jaar weer veel moois te zien.

De kerk is 101 jaar oud en gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. Ook dit jaar is er een nieuwe collectie van bijna 300 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 40 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje.
Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen 34 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.

Kerst sing-along in de Sint Ansfridus kerk donderdag 15 december 19.30-20.15 uur Nederlandstalige kerstliederen mee te zingen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen van harte welkom. Het koor JKL Generations en het Studieorkest van de Koninklijke Amersfoorts Muziek Vereniging verzorgen een feestelijk Kerstconcert op zaterdag 17 december om 19.30 uur, kerk is open om 19.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,- incl. toegang tot de Kerststallen expositie. Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg.

 Bezoek www.sintansfridus.nl

Internationale Kerststallen Expositie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.