1

LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid


-advertentiepositie-



LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid

» Let op: deze activiteit is voorbij «

LichtKunstGouda viert het eerste lustrum met 14 bijzondere lichtkunstwerken en installaties. Vanwege het vijfjarige jubileum is het lichtkunstproject nog mooier en grootser dan andere jaren.

Als afsluiting van het Erasmusjaar in Gouda is gekozen voor het thema ‘Lof der lichtheid’, met een knipoog naar ‘Lof der zotheid’. Het is een lofzang op het licht en de lichtzinnigheid, maar ook op beweeglijkheid, vluchtigheid, interactie met de medemens, samenwerking en vriendschap tussen kunstenaars. Een voor dit project toepasselijke uitspraak van Erasmus is "Reizigers zijn wij in de wereld, geen bewoners".

LichtKunstGouda is inmiddels een vast onderdeel van de winterevenementen in het centrum van Gouda en biedt de bezoeker een moderne beleving van ‘licht in donkere dagen’. De kunstenaars gebruiken verschillende licht- en mediatechnologieën zoals lichtinstallaties, audio visuele projecties en animaties, soms computergestuurd met sensoren en ander werk komt pas tot leven wanneer de toeschouwer het licht van zijn eigen telefoon inzet.

De start van LichKunstGouda is tegelijk met Gouda bij Kaarslicht op 16 december met extra lange openingstijden, van 12.00 tot 22.00 uur. Daarna dagelijks te bezoeken tussen 17.00 en 21.00 uur (19 en 25 december gesloten). Toegang is gratis.

 Bezoek www.firmavandrie.nl

LichtKunstGouda 2016: Lof der Lichtheid
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.