Weidevogel excursie Hegewiersterfjild


-advertentiepositie-



Weidevogel excursie Hegewiersterfjild

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Weidevogel excursie Hegewiersterfjild

zaterdag 13 mei 2017 - 09:15 uur

Ontdek een prachtig gebied met zijn weidevogels en bijzondere planten.

Rijk van de weidevogels

Weidevogels staan in Nederland onder druk door veranderingen in onder andere de landbouw. Maar dat is tijdens deze excursie niets van te zien. Je waant je even terug naar het platteland van vroeger. In dit ouderwetse land zijn veel hoogte verschillen, en zijn de oude slenken en greppelpatronen nog goed terug te vinden. Overal om je heen staan de bloemen als: pinksterbloem, boterbloem en ratelaar in bloei. De grutto's kieviten, tureluurs en allerlei andere vogels maken er een prachtig concert van.

Zee en land

It Hegewiersterfjild ligt tegen de zeedijk aan en heeft hierdoor een rijke flora en fauna. Zoutminnende planten zijn hier volop aanwezig. En vogels die komen schuilen voor het hoge zeewater. Daarnaast zijn in het gebied de oude afgravingen en reliëf van de kleiwinning goed terug te vinden.

Uitbreiding

Vorig jaar is It hegewiersterfjild fors uitgebreidt. Door het afgraven van landbouw gronden is er een uniek landschap ontstaan voor weidevogels en wad vogels. De schelpen eilandjes zijn nu een prachtige broedplaats geworden.

Hegewiersterfjild

Hegewiersterfjild, uitzichtheuvel Harlingerweg

Harlingerweg
8821  Kimswerd

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Kind van OERRR €4,00Nog 3 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Weidevogel excursie Hegewiersterfjild
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.