1

Kerst in de Vesting Elburg




Kerst in de Vesting Elburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 vormt de vesting van Elburg met haar vele monumentale panden, kinderkopjes en smalle steegjes weer het ultieme decor voor Kerst in de Vesting, waarbij de tijd rond 1900 weer tot leven komt. De betrokkenheid van inwoners en ondernemers van de vesting zorgt ervoor dat de gemoedelijke sfeer van honderd jaar geleden bijna volmaakt nagebootst wordt. Alle 'moderne' techniek is verwijderd en iedereen geniet van kaarslicht en olielampjes, vuurkorven en muziek van kinderkoortjes en/of muziekgroepen.

Deze editie van Kerst in de Vesting draagt het thema 'Muziek is overal'. Op alle hoeken, straten, steegjes, pleinen en podia binnen de vesting is muziek en zang te horen en theater te zien.

Kuier heerlijk door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Steeds wanneer je om de hoek van een volgende straat stapt, is de verrassing groot; een arrenslee, de burgemeester en zijn vrouw in historisch kostuum, een visser die zijn net zit te boeten of een schooljuffrouw die haar leerlingen kerstliederen laat zingen. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast in kerstsfeer te raken, er is immers voor ieder iets bijzonders te beleven.

 

Kerst in de Vesting Elburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.