Expositie Lasse Hoile & Atelier Junn


-advertentiepositie-



Expositie Lasse Hoile & Atelier Junn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

10 december 2016 t/m 29 januari 2017

De Deense fotograaf en filmmaker Lasse Hoile neemt u mee in zijn wereld. Evenzeer beïnvloed door melancholische muziek als het werk van Francis Bacon, David Lynch en Andrei Tarkovsky, kruipt Lasse Hoile in de menselijke psyche. Gezichten zijn omwikkeld, verborgen, verdoezeld. Eenzame, vervormde figuren reizen door een desolaat landschap. Vintage erotiek heeft een sjamanistische draai gekregen. Verleiden en afstoten gaan hand in hand. Hoile's cinematografische taal trekt de kijker het beeld in, waar ze ons behendig aan ons eigen lot overlaat. Hoile is het meest bekend door zijn nauwe samenwerking met muzikant Steven Wilson (Porcupine Tree/ Blackfield) en diverse musici en bands als Dream Theater, Anathema, Opeth en Steve Rothery (Marillion).

Atelier Jùnn bestaat uit twee Amsterdamse fotografen die het beste in hun vel zitten op een dieet van analoge fotografie, steengoede muziek en het experiment als onderdeel van de fotografische vormgeving. In onze ‘Project Space’ tonen we een serie collodion portretten van hun favoriete artiesten direct vóór of na hun optreden.

Opening op vrijdag 9 december om 17.00 in aanwezigheid van Lasse Hoile (ovb) en Atelier Jùnn. U bent van harte uitgenodigd om - onder het genot van goede muziek - het glas met ons te heffen op deze nieuwe tentoonstelling.

 Bezoek www.noorderlicht.com

Expositie Lasse Hoile & Atelier Junn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.