1

Literatuurquiz met gastschrijver P.F. Thomése




Literatuurquiz met gastschrijver P.F. Thomése

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Test uw literaire kennis tijdens deze bruisende én onderhoudende avond.
Er zijn drie rondes met vragen over bekende schrijvers en hun boeken. De vragen zijn van gemiddeld niveau, u hoeft geen expert te zijn om deel te kunnen nemen. Elke nieuwe ronde start met een toelichting op de antwoorden van de vragen uit de voorgaande ronde. Zowel teams, van bijvoorbeeld leeskringen, als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Individuele deelnemers worden op de avond zelf ingedeeld in teams van maximaal vier personen. Uiteraard zijn er mooie prijzen voor de winnende teams.
Presentatie: Merel Jansen en Frank Heinen. Ze wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. Dat resulteerde in de onderhoudende en vrolijk makende literaire quiz.
Na de eerste pauze gaat Frank Heinen (journalist/schrijver) in gesprek met onze gastschrijver P.F. Thomése. Hij is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en in meer dan twintig talen vertaald. In zijn nieuwste roman, De onderwaterzwemmer, herneemt hij zijn belangrijkste thema´s en excelleert hij in een sensitief en meeslepend relaas over de onherstelbaarheid van verlies, schuld daarover en het plaatsvervangende gevoel zelf de afwezige te zijn.
Foto: Annaleen Louwes

 Bezoek www.literairzeist.nl

Literatuurquiz met gastschrijver P.F. Thomése
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.