1

“horror vacui” in art gallery o-68 velp




“horror vacui” in art gallery o-68 velp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 11 december van 15 - 17 uur opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling “Horror vacui” met olieverfschilderijen van Casper Verborg en performance van Roel Heremans.
Casper Verborg neemt als basis voor zijn nieuwe olieverfschilderijen een werk van een onbekende Vlaamse meester uit de omgeving van Jan Mandyn (1502 - circa 1560) ‘de bekoring van Sint Antonius’. Daarbij laat hij zich inspireren door de laat-Middeleeuwse beeldtaal, met zijn religieuze taferelen, fabelachtige wezens, dromen en moraal. In al zijn beeldend werk verkent Casper Verborg de leesbaarheid van het beeld.
Deze schilderijen worden gecombineerd met een performance van Roel Heremans: Duet A.
Bij Duet A maken twee deelnemers een beweging langs de schemerzones van het brein waarin herinneringen worden gereconstrueerd. Via een hoofdtelefoon krijgen zij de opdracht de ogen te sluiten en zich situaties in te beelden. De participanten krijgen onder meer instructies om zichzelf op andere plaatsen voor te stellen, in andere kamers, met andere mensen. Voor de bezoeker die niet participeert, wordt het werk een bewegende installatie van de andere bezoekers in de ruimte. Kijken en bekeken worden, binnendringen in het hoofd van een ander: met Duet A neemt iedere bezoeker op eigen manier en vanuit een eigen beleving deel aan een spel van de verbeelding.

 Bezoek www.gallery-o-68.com

“horror vacui” in art gallery o-68 velp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.