1

Nacht van de rallen




Nacht van de rallen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nacht van de rallen

vrijdag 02 jun 2017 - 22:00 uur

Rallen in de nacht

Wist je dat ’s nachts, wanneer jij lekker in je bed ligt te slapen veel vogels druk in de weer zijn? Vooral de zogenaamde rallen zijn dan actief. Deze vogels zijn allemaal bewoners van natte gebieden. De meest bekende is de Meerkoet, een zwarte vogel met wit voorhoofd en snavel, die je veel ziet zwemmen in vijver, sloot of plas. Nederland kent ook veel minder vaak voorkomende soorten rallen zoals Waterhoen, Porseleinhoen en Kwartelkoning. Veel van die rallen zijn schuw, je hoort ze eerder dan dat je ze ziet. Om die vogels te ontdekken is best wel spannend.

Nachtexcursie

Wil jij meer weten over het duistere bestaan van de ral? Geef je dan op en ga mee het nachtleven van de Onlanden in. We vertrekken op vrijdag 2 juni om 22:00 uur vanaf de Onlanderij aan de Madijk voor een wandeling van ongeveer twee uur door dit mooie moerasgebied. Het is een wandeling over gebaande wegen, die soms onverhard, maar goed te belopen zijn. Denk aan goed schoeisel en warme kleding: ’s nachts kan het flink afkoelen. Een zaklantaarn is handig en lange mouwen en broekspijpen tegen de muggen zijn geen overbodige luxe.

De Onlanden

De Onlanden, De Onlanderij

Madijk 1
9766 TZ  Eelderwolde

Prijzen

Lid €7,00Niet lid €10,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Kind van OERRR €4,00Nog 6 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Nacht van de rallen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.