Griet Op de Beeck in talkshow Wintertuin Sessie


-advertentiepositie-



Griet Op de Beeck in talkshow Wintertuin Sessie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wintertuin Sessie met Griet Op de Beeck

Schrijfster Griet Op de Beeck, therapeut Robert van Hennik en radiomaker Chris Bajema zijn te gast bij de Wintertuin Sessie op donderdag 19 januari in het Kolpinghuis in Nijmegen. Deze talkshow gaat over de betekenis van verhalen in het leven van alledag en is samengesteld door de Nijmeegse schrijfster Elske van Lonkhuyzen die tevens de presentatie van deze avond op zich neemt.

Bestsellerschrijfster Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. De roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Een jaar later verscheen Kom hier dat ik u kus, dat door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen werd als boek van de maand. Met dit boek brak ze door bij het grote publiek. Begin 2016 verscheen haar derde boek, Gij nu, een verzameling verhalen die op elkaar inhaken.

Robert van Hennik is systeemtherapeutisch gezins- en relatietherapeut. Hij is docent en supervisor en doet promotieonderzoek naar ‘improviserend leren’ in gezinstherapie. Verhalen staan in zijn benadering centraal. Er ontstaat spanning als de geleefde ervaring niet past in het vertelde verhaal. In de narratieve psychologie verruimen mensen in conversaties de verhalen waarbinnen zij leven.

Chris Bajema is radio- en theatermaker. Hij startte in 2015 zijn onafhankelijke podcast Man met de microfoon een programma vol echte en bíjna echte verhalen. Met zijn oranje Ford Transit rijdt hij door zijn eigen buurt om mensen te interviewen. De podcast is een van de succesvolste in Nederland. Daarnaast maakt Bajema onder meer hoorspelen en audiotours.

Elske van Lonkhuyzen schrijft geestige, ontroerende verhalen die het absurde met het alledaagse combineren. Met ‘Middernachtlopen’ won ze in 2014 de Opium Verhalenwedstrijd en in november 2014 verscheen haar chapbook, de verhalenbundel Met de beste bedoelingen. Elskes werk verscheen op De Internet Gids, De Optimist en in De Titaan. Elske werkt graag met ouderen; in 2016 begeleidde ze acht bewoners van een verpleeghuis bij het optekenen van hun verhalen in het Verhalenhuis.

Datum: donderdag 19 januari
Locatie: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen
Deur open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur
Entree: 5 euro (3 euro voor studenten)
Tickets via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/wintertuin-sessies

 Bezoek www.wintertuin.nl

Griet Op de Beeck in talkshow Wintertuin Sessie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.