1

Workshop 1 - Praten met een Robot




Workshop 1 - Praten met een Robot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In twee workshops maak je kennis met de mogelijkheden van de mBot. Dit robotje kun je niet alleen op afstand besturen, maar je kunt via de computer ook allerlei sensoren uitlezen. Sensoren zijn als het ware de ogen en oren van de robot.
Wat gaan we doen

In de workshop met de mBot programmeer je met de computer een echte robot en laat je deze allerlei opdrachten uitvoeren. De workshop programmeren met de mBot is een toegankelijke en leuke kennismaking met robotica en programmeren.
In de workshop zorg jij ervoor dat de robot allerlei verschillende taken uitvoert. Deze taken programmeer je vooraf op de computer. Nadat je de robot zelf in elkaar hebben gezet kunnen ze deze programmeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Scratch dat speciaal is aangepast voor de besturing van de robot.

Informatie van deze workshop

Tijd: De inloop start om 10:45 waarbij we om 11:00 beginnen tot 13:00.
Wie: De workshop is voor kinderen van 9+
Locatie: Op de 2de verdieping van Kiwi Electronics, Steenplaetsstraat 18 in Rijswijk
Prijs: € 45,- voor 2 workshop dagen

De kinderen krijgen voor de 2 lessen een mBot waarmee ze kunnen werken. Dit hoeft dus niet zelf meegenomen te worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om met korting een mBot aan te schaffen aan het eind van de workshop.
Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze workshop? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: info@kiwi-electronics.nl

 Bezoek www.kiwi-electronics.nl

Workshop 1 - Praten met een Robot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.