Zeilen, droogvallen en wadlopen


-advertentiepositie-



Zeilen, droogvallen en wadlopen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een dagje droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in Harlingen, prachtige zeehaven aan de Waddenzee. Rond 9.00 uur wordt u met koffie en thee ontvangen.

Na de kennismaking zal de schipper het programma van deze dag uitleggen en de matroos maakt u wegwijs op het schip. Het programma en de plaats waar het schip gaat droogvallen is in de eerste plaats afhankelijk van de windsterkte, - kracht, -richting en natuurlijk het getij. Het lage watermoment op uw droogvaldag zal plaatsvinden tussen 14.00 – 16.00 uur. Na de ontvangst gaan de trossen los, vaart het schip de haven uit en worden de zeilen bijgezet. De matroos zal u uitleggen wat er zoal moet gebeuren voor, tijdens en na het zeilen.

Zo’n twee uur voor laagwater komt het schip aan op de plaats waar het zal gaan droogvallen. Het anker gaat erin en dan is het wachten. Dit wachten is verre van saai; het water loopt ondertussen weg en u ziet de bodem van de Waddenzee steeds duidelijker worden. Op het moment dat de schipper het trapje buiten het schip plaatst kunt u van boord en wandelt u over de bodem van de zee.

Wij organiseren deze tochten in samenwerking met de Waddenvereniging. Er gaat een waddengids mee en desgewenst kunt u de excursie met deze gids op het Wad volgen. Onze schippers en de waddengids houden altijd rekening met de wensen van zowel de volwassenen als de kinderen. Dus ook voor de kinderen (van klein tot groot)is dit een onvergetelijke dag. Tijdens de reis is er voldoende eten aan boord voor een lekkere lunch en een warme maaltijd. U kunt aan boord fris- en alcoholische drankjes kopen.

Genieten van de ruimte, de wijdheid en de rust van de Waddenzee.

 Bezoek www.historischezeilvaart.nl

Zeilen, droogvallen en wadlopen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.