1

FOOD smaken op de Heuvelrug 2017




FOOD smaken op de Heuvelrug 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verleden, heden en de toekomst van voedsel komen samen in de Historische tuin van Bartiméus in Doorn tijdens hét FOODFESTIVAL met WORKSHOPS, EXPOSITIES, THEATER, MUZIEK, PROEVEN en MEER. Een beleving voor jong en oud.

In het weekend van 10 & 11 juni neemt FOOD, smaken op de Heuvelrug de Historische tuin van Bartiméus over voor een tweedaags foodfestijn. In en rondom deze tuin met groenten, kruiden en bloemen organiseren we een feest voor iedereen die van eten en drinken houdt én benieuwd is naar meer. Zo valt er van alles te leren en te beleven in diverse workshops, is er innovatief design en kunst, gerelateerd aan voedsel en alles daaromheen. Er is plezier en vertier met muziek en theater en een foodmarkt met regionale producten. Genoeg ingrediënten voor een leuk, ontspannen en leerzaam dagje uit.

Nieuw: Interactiviteit staat voorop
Eten beleef je intenser door er zelf mee te werken. Daarom vormt FOOD, smaken op de Heuvelrug dit jaar het toneel voor een grote variëteit aan kleinschalige workshops. Stroop je mouwen op en neem deel aan workshops waarbij je onder andere bijzondere gerechten leert maken.

Kinderen ontdekken meer
Het succes van het FOODpaspoort uit 2016 voor kinderen zetten we voort. Maar dat is nog niet alles, ook voor hen zijn er workshops over eten. Misschien kan een theepot straks wel vliegen of komt er nieuw bestek naast mes, vork en lepel. We verklappen niet te veel, maar beloven dat het spannend wordt.

Ontwerpers, kunstenaars, theater en muziek
Ook deze editie krijgen ontwerpers en kunstenaars de kans om hun werk en visie te tonen en een gesprek aan te gaan met de bezoeker. Zo zijn er schoenen van bananenschillen, wordt er op een nieuwe manier gin gemaakt en wordt restafval van melk in keramiek verwerkt.
Daarnaast hebben we theater voor de wat ouderen, een operazanger achter de ijskar, een verhalenverteller voor de jongeren en wordt alles opgeluisterd met fijne muziek. Een feest voor alle zintuigen

www.100prcentheuvelrug.nl

FOOD, smaken op de Heuvelrug is een platform voor kunst, cultuur en bewustwording van de cultuurhistorische waarde van voedsel en de gebruiken, nu en in de toekomst

 Bezoek www.100procentheuvelrug.nl

FOOD smaken op de Heuvelrug 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.