Concert en verhalen


-advertentiepositie-



Concert en verhalen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Concert Berlage Saxophone Kwartet met schrijver Jan Brokken met het programma 'De weg naar de vrijheid .

Het Berlage Saxophone Kwartet treedt samen met schrijver Jan Brokken op in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth. In 'De weg naar de vrijheid’ gaan verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid hand in hand.

Berlage Saxophone Kwartet
In september 2008 is door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door onder andere hun oud-docent Arno Bornkamp en leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouw-orkest. Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’, toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

De vier musici sleepten al vele prijzen in de wacht. In 2011 werden ze laureaat bij de Deutsche Musik-wettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie “Konzerte junger Künstler” voor het seizoen 2012-2013. Recentelijk werd het kwartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award en Publieksprijs 2013 (voorheen Vriendenkrans) tijdens de finale in het Concertgebouw Amsterdam.

Programma
In 'De weg naar de vrijheid’ gaan verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid hand in hand. De muziek van Schulhoff, Shostakovich, Pärt en Eisler wordt afgewisseld met verhalen van Jan Brokken. Jan zal voordragen uit zijn boeken “In het huis van de dichter”, “Baltische Zielen” en “ De kozakkentuin”. Ook zal er een nieuwe compositie klinken van Hawar Tawfiq, de Koerdisch/Nederlands componist die ooit zijn weg naar Nederland maakte.

Modest Mussorsgky - Pianominiaturen
Erwin Schulhoff - Fünf Stücke für Streichquartett (selectie)
Hawar Tawfiq - de Tocht
Arvo Pärt - Fraters
- Pauze -
Dimitri Shostakovich - 8ste Strijkkwartet
Hanns Eisler - Allegro uit de 6e Orchestersuite (arr. Chirstoph Enzel)

Alle arrangementen, met uitzondering van Eisler, zijn gemaakt door Peter Vigh.

Reserveren is noodzakelijk voor deze activiteit.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller met een heel symfonieorkest in zijn stem.” – dagblad BN De Stem

Datum: zondag 26 februari 2017
Aanvang concert: 16:30-18:00 uur
Entree: € 22,50 per volwassene, € 12,50 t/m 25 jaar. Let op, U kunt alleen contant betalen.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
Reserveren: via doorwerth@glk.nl of via onderstaand formulier

 Bezoek www.glk.nl

Concert en verhalen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.