Zeeuws Wadlopen


-advertentiepositie-



Zeeuws Wadlopen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zeeuws Wadlopen

zondag 21 mei 2017 - 17:00 uur

Voortdurend is de Oosterschelde in beweging. Het dynamische getij zorgt voor een bijzonder landschap van slikken, schorren en zandplaten. Met het voormalige kokkelschip YE 100 Adriaan Marinus vaar je naar de zandplaten voor Yerseke. Al snel valt je op dat je niet de enige bent, kustvogels scharrelen hier hun maaltje bij elkaar aan de randen van de zandplaat en zeehonden speuren de geulen af op zoek naar verse vis.

Rijk bodemleven 

Onder leiding van een gids mag je op de zandplaat lopen. De Slipperplaat is de enige zandplaat in de Oosterschelde waar dat mag. Je maakt kennis met de bodem van de Oosterschelde zo als je die nooit eerder hebt gezien. Je vindt hier allerlei bijzondere wieren en anemonen. Ook leer je meer over het rijke bodemleven van de Oosterschelde, dat zo ontzettend belangrijk is voor de duizenden kustvogels die hier te vinden zijn.

Maak kennis met Oosterschelde bodembewoners

Na een bijzondere wandeling over de zandplaat geven de gidsen aan boord van het schip uitleg over verschillende bodembewoners van de Oosterschelde. In speciale waterbakken kun je het onderwaterleven bestuderen en zie je hoe de bodembewoners 'onder water' bewegen. Na afloop worden alle bewoners weer netjes terug gezet waar ze thuis horen: de Oosterschelde.

Tips van de boswachter:

  • Trek je laarzen aan of stevige waterdichte wandelschoenen
  • Neem je verrekijker mee

Nationaal Park Oosterschelde

Yerseke, Marstrand Rondvaarten, Meerpaalweg 20

Meerpaalweg 20
4401 KA   Yerseke

Prijzen

Lid €12,50Niet lid €14,50Kind t/m 12 lid €8,50Kind t/m 12 niet lid €10,50Geannuleerd

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Zeeuws Wadlopen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.