1

OERRR Wildplukkers op pad




OERRR Wildplukkers op pad

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR Wildplukkers op pad

zaterdag 29 apr 2017 - 13:30 uur

Brouw een wilde boskruidensoep en maak je eigen wonderzalf!

Wist je dat je met wilde kruiden iets heel lekkers kunt brouwen? En dat er een hele speciale apotheek in het bos verscholen ligt?

Al eeuwenlang gebruiken mensen wilde kruiden om hun geneeskrachtige werking. Van brandnetels tot bramenbladeren en schapenzuring: ze hebben allemaal verborgen verhalen… En je kunt er iets lekkers van maken!

Wil jij ontdekken wat je kunt maken met wilde boskruiden? Laat je dan mee het bos innemen door een boswachter die alles weet over eetbare natuur.

Onderweg pluk je wilde boskruiden en ontdek je leuke weetjes over eetbare planten en vruchten in het bos. Hiervan brouw je ‘wilde-boskruiden-soep’ in een grote pan boven een kampvuur. En natuurlijk gaan we daarna lekker proeven! Ook maak je jouw eigen wonderzalfje van brandnetels, dat je mee naar huis mag nemen.

Deze activiteit is speciaal voor kinderen zonder hun ouders. Na afloop krijg je ook nog eens het leuke Doe Boek van het Groene woud mee!

Praktische informatie:

  • Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (let op, dit is de juiste informatie. Voor kinderen van 4 en 5 is de activiteit niet geschikt)
  • Trek stevige schoenen/laarzen aan en kleding die vies mag worden
  • Controleer achteraf goed op teken

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen

Van Tienhovenlaan 4
5062 SK  Oisterwijk

Prijzen

Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Geannuleerd

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR Wildplukkers op pad
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.