1

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen bij Het Houten


-advertentiepositie-



Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen bij Het Houten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen
8 t/m 30 september

Vrije toegang, geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kleur en spektakel met Siergrassen en laatbloeiende vaste planten bepalen het najaarsbeeld op de kwekerij. Een groot sortiment van compakte, lage Siergrassen tot imposante reuzen met zilverachtige pluimen zijn te zien en te koop. Vrolijk bloeiende Herfstasters, Herfstanemonen, sierlijke Zilverkaarsen en Hemelsleutels zijn nu ook op hun mooist.

Grassen hebben een natuurlijke uitstraling. Met hun luchtige, transparante bloeiwijze en losse groeivorm zijn grassen prachtig te combineren met andere natuurlijk ogende, vaste planten. Vooral met vaste planten die laat in het seizoen bloeien, zoals Herfstanemonen, Rudbeckia's, rijkbloeiende Asters, zoet geurende Cimicifuga's enz.

Grassen met opvallende bladkleuren, waaronder de geelgroen gestreepte Hakonechloa en de witgroen gestreepte Miscanthus sinensis ‘Morning Light' zijn het hele seizoen aantrekkelijk. Deze vallen in het najaar en in de winter op door hun sierlijke vorm. Andere grassen laten een mooie herfstkleur zien, Vingergras (Panicum virgatum ‘Rotstrahlbush') en Japans Bloedgras (Imperata cilindrica ‘Red Baron') zijn dieprood van blad.

Het overgrote deel van de Grassen zijn nu in volle bloei op de kwekerij te zien en te koop. Bij iedere soort op de kwekerij vind u een volwassen moederplant.

Veel foto's, allemaal op de kwekerij gemaakt, zijn te zien in de Fotogalerij.


In de Theetuin kunt u genieten van drinken en lekkere zelfgebakken taarten.

Het Houten Huis is geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Vrije toegang.

Hartelijk welkom!

 Bezoek www.hethoutenhuis.eu

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen bij Het Houten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.