Tentoonstelling De Nederlandse Portretprijs 2017


-advertentiepositie-



Tentoonstelling De Nederlandse Portretprijs 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling van de eerste editie van De Nederlandse Portretprijs vindt dit jaar plaats in één van de bekendste gebouwen van Nederland, Paleis Soestdijk. Het paleis vormt hiermee het decor voor 50 geselecteerde werken uit een competitie tussen schilders, kunstenaars en beeldhouwers wonend en/of werkend in Nederland. De werken zijn van 21 april tot en met 15 juli 2017 te zien in het paleis.

De stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) eert hiermee de moderne portretkunst en refereert naar de fameuze historie van de Nederlandse portretschilderkunst. Iets waar Nederland wereldwijd beroemd om is. Denk maar een aan de wereldberoemde portretten van Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en andere kunstenaars uit de Gouden Eeuw.

De initiatiefnemers van de prijs vinden dat de hedendaagse portretkunst de aandacht moet krijgen die het verdient en organiseerden eerder twee edities ‘Weekend van het Portret’. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een nationale competitie resulterend in met een drietal geldprijzen en een expositie van de 50 beste werken, waaronder de winnaars van de geldprijzen voor tweedimensionaal werk, driedimensionaal werk en een aanmoedigingsprijs voor jong talent .

 Bezoek www.paleissoestdijk.nl

Tentoonstelling De Nederlandse Portretprijs 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.