Ontdek Radio Kootwijk


-advertentiepositie-



Ontdek Radio Kootwijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef de geschiedenis midden in de natuur. Je leert meer over de natuur, architectuur, de boeiende historie, techniek en het leven in

Een van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Je wordt ontvangen met koffie en thee en een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk. De gids neemt je vervolgens mee door het gebouw en vertelt je over de architectuur, de boeiende historie, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk. Tijdens deze rondleiding maak je ook een korte wandeling door de omliggende natuur en breng je een bezoek aan de monumentale pomphuisjes.

Startlocatie: bij de portiersloge tegenover watertoren. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats achter de watertoren (voor de toegangspilaren rechtsaf). Let op: veel navigatiesystemen kennen deze locatie niet. Kijk op het deelnamebewijs voor een routebeschrijving of ga naar www.hierradiokootwijk.nl en download de routebeschrijving. Stevig schoeisel en verrekijker mee. Mindervaliden: de invalidelift brengt je tot de zenderzaal, de toren is niet bereikbaar. Wij raden af om tijdens deze excursie je hond mee te nemen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Ontdek Radio Kootwijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.