Roofvogels spotten in de Nieuwkoopse Plassen




Roofvogels spotten in de Nieuwkoopse Plassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Roofvogels spotten in de Nieuwkoopse Plassen

vrijdag 30 jun 2017 - 14:00 uur

Vaar door de smalle slootjes van de Nieuwkoopse Plassen. Boven het riet zweven allerlei soorten roofvogels. Misschien zie je tijdens deze boottocht een bruine kiekendief, havik of buizerd opduiken!

Dikke vrienden

Veel natuurliefhebbers vinden roofvogels fascinerende dieren. Ze zijn niet alleen spannend. Er is ook heel veel over deze dieren bekend. Zo zijn de meeste haviken en de buizerds dikke vrienden van elkaar. Afhankelijk van de omstandigheden in de Nieuwkoopse Plassen neemt de buizerd soms bij de bouw het nest over van de havik. Ook omgekeerd is dit weleens het geval. Wellicht kunnen we je een Havikshorst met een buizerdfamilie laten zien!

Nesten

Het zoeken van een nest van een Bruine Kiekendief in overjarig riet is niet te doen, maar aan de hand van het vliegpatroon van de Bruine Kiekendief hopen we wel twee broedlocaties van deze soort te kunnen vaststellen. Gewapend met verrekijker en goed fotomateriaal zal het ongetwijfeld genieten worden.

Praktische informatie

  • Neem je verrekijker mee
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn
  • Kleed je naar de weersomstandigheden
  • Neem anti-muggenmiddel en zonnebrandcrème mee
  • Het varen duurt ± 2 uur

Nieuwkoopse Plassen

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Dorpsstraat 116
2421 BC  Nieuwkoop

Prijzen

Lid €10,00Niet lid €15,00Kind t/m 12 lid €5,00Kind van OERRR €5,00Kind t/m 12 niet lid €8,00Nog 11 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Roofvogels spotten in de Nieuwkoopse Plassen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.