Trio Khaledi: Monumenten uit het piano trio




Trio Khaledi: Monumenten uit het piano trio

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het piano trio. Het trio concentreert zich op muziek uit de negentiende, twintigste en éénentwintigste eeuw met een bijzondere aandacht voor de typische ritmes, harmonieën en gevoelens van de nationale scholen in de muziek van gisteren en vandaag. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey. De drie uitgelezen musici zijn elk meester op hun instrument en wonnen internationale prijzen.
Tijdens dit concert wordt het uitkijken naar Arvo Pärts Mozart-Adagio. Publiekslieveling Pärt gaf een heel eigen toets aan Mozarts Sonate in F Major, K. 280. Hij voegde opvallend frisse en sensitieve noten toe en creëerde hierdoor een spirituele brug tussen de achttiende en twintigste eeuw.
Sibelius toont in zijn piano trio’s de kracht van zijn zachte, eerder naïeve romantische stijl doordrongen van de liefde voor zijn land, de Finse cultuur en volksmuziek.
Sjostakovitsj’ piano trio’s kennen dan weer een grote variëteit in tempo en karakter. Zijn tweede piano trio, geschreven op het einde van WOII, is gekenmerkt door turbulentie en dramatische intensiteit. Een topwerk waarin tragedie weerspiegelt

 Bezoek www.ccdeadelberg.be

Trio Khaledi: Monumenten uit het piano trio
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.