'Sax Chantant' concert voor sopraan saxofoon piano


-advertentiepositie-



'Sax Chantant' concert voor sopraan saxofoon piano

» Let op: deze activiteit is voorbij «

‘Sax Chantant’: een lust voor het oor!
Zondagmiddag 19 maart om 15.00 uur brengt Music on Chairs ‘Sax Chantant’. Een klassiek concert in de ongebruikelijke combinatie sopraan, saxofoon en piano. Het resultaat: een origineel, klassiek, uitbundig en swingend programma.
Met Henriette Feith (sopraan), Aubrey Snell (saxofoon) en Lineke Lever (piano).
‘Sax Chantant’: een lust voor het oor!
HET PROGRAMMA - Een bijzondere rol is weggelegd voor de saxofoon in partijen die oorspronkelijk bedoeld zijn voor klarinet, cello of viool. Schubert (Der Hirt auf dem Felsen) en Poulenc (sonate) hadden een klarinet voor ogen, Diepenbrock (Berceuse) Arthur Bliss (Sea Love, Vocalise) een viool. Gespeeld door de saxofoon krijgen al hun composities een heel bijzondere dimensie die buitengewoon goed uitpakt.
Naast de al genoemde componisten brengt ‘Sax Chantant werken ten gehore van de Spanjaard Pedro Iturralde en de Nederlander Joost Kleppe. Deze laatste schreef speciaal voor deze bezetting liederen op teksten van Annie M.G. Schmidt.
Voor meer informatie: https://musiconchairs.nl/sax-chantant/
MUSICI - Saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever vormen al 15 jaar het Arte Duo. Beide musici studeerden cum laude af aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Het Arte Duo speelde op alle belangrijke concertpodia van het land. De ongewone combinatie van klassiek saxofoon en piano heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan
De Amersfoortse sopraan Henriette Feith is initiatiefneemster van Music on Chairs. In dit kader werkte zij samen met o.a. de musici Sinan Vural, Maurice Lammerts van Bueren, Cassandra Luckhardt, David van Ooijen en het Apollo Ensemble. Henriette Feith heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij als ensemblezanger jarenlang actief geweest bij o.a. het Nederlands Kamerkoor en het Amsterdam Baroque Choir. Naast haar concertpraktijk geeft zij individuele zanglessen, workshops en stemvorming via Studio Vocaal Amersfoort.

Na afloop gelegenheid tot gezellig napraten met een drankje.

 Bezoek www.musiconchairs.nl

'Sax Chantant' concert voor sopraan saxofoon piano
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.