Doen als Toen - Gerechten van Toen


-advertentiepositie-



Doen als Toen - Gerechten van Toen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vandaag gaan we terug naar grootmoeders tijd. Klusjes doen, die oma vroeger moest doen en proeven van de gerechten die oma voor haar gezin klaar maakte.

Terug naar de succesrecepten uit het verleden. Kom proeven van zuurkoolsoep, kapucijners met spek, griesmeelpudding (met vel!) en bessensap. Deze proeverij vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Wie laat komt, loopt kans de hond in de pot te vinden, want... op is op. Kom dus op tijd!

Verder geeft de palingroker een demonstratie palingroken. De heerlijke verse paling kunt u daarna bij hem kopen, rechtstreeks uit het vat.

Speciaal voor de (oudere) jongeren onder ons: dit wordt een actieve middag! Doen als Toen geeft de gelegenheid om allerlei klusjes en werkjes te doen die vroeger heel gewoon waren maar die nu niet meer voorkomen. Er zijn mensen in West-Friese klederdracht die demonstreren hoe je kappen naait, kralen breit en kant klost. Er wordt gewerkt op de handnaaimachine, er wordt gesponnen, geweven, hout gedraaid en papier geknipt. Ook wordt er gewassen zoals vroeger. De liefhebbers mogen het daarna zelf proberen.
Kinderen worden aangekleed in de West-Friese klederdracht en kunnen vervolgens een dansje maken. En natuurlijk is er allerlei ouderwets speelgoed om mee te spelen.

Aanvang: 11.00 tot 16.00 uur, proeverij van 12.00 tot 14.30 uur
Entree: museum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd.

 Bezoek www.broekerveiling.nl

Doen als Toen - Gerechten van Toen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.