1

Tom Poes en Heer Bommel 75 jaar




Tom Poes en Heer Bommel 75 jaar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 16 maart 2016 vierde Tom Poes, de bekendste creatie van Marten Toonder, zijn 75e verjaardag en begon er een jaar vol met feestelijkheden en tentoonstellingen rondom Tom Poes, Ollie B. Bommel en uiteraard Marten Toonder. Het feestjaar eindigt in Strips! Museum voor het beeldverhaal van 11 maart tot en met 28 mei met de grootste overzichtstentoonstelling ooit.
Behalve uniek nog nooit eerder vertoond materiaal van de verhalen van Tom Poes is er ook aandacht voor de eerste nooit voltooide tekenfilm tot en met de laatste "Als je begrijpt wat ik bedoel".
De expositie schetst de wereld van Tom Poes vanaf zijn geboorte tot aan zijn meest recente avontuur Het lastpak. Je ontmoet kleurrijke figuren zoals butler Joost, Markies de Canteclaer van Barneveldt en Wammes Waggel en natuurlijk de belangrijkste personages Tom Poes en heer Ollie B. Bommel, heer van stand. Verder worden ook thema’s aangekaart als magie en wetenschap en is er aandacht voor bekende locaties als slot Bommelstein en het stadje Rommeldam.

Nederlandse mangatekenaars herkenden in de hoofdfiguur Tom Poes een relatie met hun eigen stijl en besloten om gezamenlijk een Tom Poes-verhaal in mangastijl te maken. De originele pagina’s van dit verhaal zijn op de tentoonstelling te zien.

 Bezoek www.stripsrotterdam.nl

Tom Poes en Heer Bommel 75 jaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.