1

Zuid Amerikaans harpconcert in Kasteel Sypesteyn




Zuid Amerikaans harpconcert in Kasteel Sypesteyn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondagmiddag 2 april a.s. wordt er in Kasteel Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 te Loosdrecht, een romantisch concert gehouden door ’Claudia y Manito’. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ‘ Arpamor’ (liefde voor de harp) .

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Kasteel Sypesteyn is een mooie historisch pand met een rijke geschiedenis. Het is ook schitterende ambiance voor zo’n concert. Het publiek krijgt tevens een rondleiding. Er is ook een mogelijkheid om te dineren na de voorstelling. Site www.sypesteyn.nl
Er wordt helemaal akoestisch gemusiceerd. De aanvang is om 16.00, de entree is €17,50 incl. glas wijn. . Reserveringen 035-5823208 of info@sypesteyn.nl

 Bezoek www.sypesteyn.nl

Zuid Amerikaans harpconcert in Kasteel Sypesteyn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.