1

Workshop weer meten en observeren in Zeeland


-advertentiepositie-



Workshop weer meten en observeren in Zeeland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Workshop weer meten en observeren in Zeeland

zondag 07 mei 2017 - 10:00 uur

Niets is zo veranderlijk als het weer. Nederland kent veel verschillende weertypen. Van zwaar onweer en sneeuwbuien tot een hittegolf. Ons klimaat is ontzettend veelzijdig. Kom meer over het weer te weten, meet en observeer mee.

Meten is weten

We kunnen tegenwoordig ontzettend veel meten, zeker in de weerkunde. Weeramateur Dieter Pientka heeft jarenlang zijn eigen weerstation gehad en demonstreert welke metingen we allemaal kunnen verrichten in het veld. We leren onder andere hoe we de hygrometer (luchtvochtigheid), barometer (luchtdruk) en anemometer (windsnelheid) kunnen aflezen en welke conclusies we eraan kunnen verbinden.

Wolken observeren

Wolken vertellen een verhaal. Aan de opbouw van wolken kun je veel aflezen. Houdt het mooie weer aan of krijgen we te maken met een weeromslag? Met boswachter en stormchaser Paul Begijn observeren we wolken die er te zien zijn en kijken we naar cases uit het verleden. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent, je eropuit wilt en je geen actueel weerbericht bij de hand hebt. Of als je aan het strand ligt en er onweer wordt voorspeld. Leer je eigen weersverwachting maken en laat je verwonderen door de wolken.

Tips van de boswachter:

  • Ontvangst in infopunt de Zwaakse Weel met koffie/thee en iets lekkers. 
  • Vergeet je verrekijker niet. Onderweg maak je kans om vogels als de bruine kiekendief, ijsvogel en groene specht te zien! 

 

Zwaakse Weel

Zwaakse Weel, informatiepunt

Zwaaksedijk 5
4434 RD  Kwadendamme

Prijzen

Niet lid €7,00Lid €5,00Kind t/m 12 niet lid €4,00Kind t/m 12 lid €3,00Deze activiteit is al gestart.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Workshop weer meten en observeren in Zeeland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.