1

Franse avond in Theater Concordia




Franse avond in Theater Concordia

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Franse avond in Theater Concordia
Le grand retour: Tess et les Moutons zijn terug!

Zaterdag 1 april organiseren Theater Concordia en de Haastrechtse Kring een Franse avond in Theater Concordia, met Franse muziek van Tess et Les Moutons Magnifiques. De grote zaal wordt omgetoverd tot Frans terras, er is Franse wijn inclusief wijnproeverij, en er zijn Franse hapjes. En natuurlijk mag het Montmartre niet ontbreken!

Tess et Les Moutons Magnifiques is in Haastrecht bekend van onder meer hun optredens bij de Proeverijen. Maar niet alleen in Haastrecht geliefd want dit zei schrijver Ronald Giphart: “Wat een band zijn jullie. Zang, muziek, compositie… Ik kreeg soms tranen in mijn ogen.”
De afgelopen maanden zat Tess verstopt in de uithoeken van Zuid-Oost Azië, maar haar avontuur zit er op en dat betekent vooral dat een nieuwe periode van chansons aanbreekt! Wordt 2017 muzikaal net zo mooi als voorgaande jaren? Waarin ze op het podium stonden met onder andere Kasper van Kooten, Janne Schra en Rick de Leeuw? Waarin ze meerdere malen te gast waren bij Radio 1? Waarin Omroep West een item over de band schoot? En waarin ze een record aantal shows speelden? On verra. We zullen zien!
Tess et les Moutons Magnifiques zijn geïnspireerd door de onverstaanbare eerste vakantieliefdes aan de Côte d’Azur. Door het oorverdovende geraas en gedonder van de Parijse metro. Door de zwoele smaak van Merlot en de geur van crêpes Nutella. Door Bouquinistes langs de Seine en de nostalgische klanken van een accordeonist op Pont Neuf. Door de naïviteit van Amélie Poulain. Maar vooral door de passie en de overgave waarmee grootheden als Piaf, Brel en nu ook Stromae de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek. Beïnvloed door de grote chansonartiesten van de afgelopen acht decennia, halen Tess en haar Moutons op bezielde wijze een klein stukje ‘Vie Parisienne’ naar Nederland.
Tess et Les Moutons Magnifiques zijn:
Leon Sibum – gitaar
Mike Verkleij – gitaar
Tess van der Zwet – zang
Rick Kuyper – drums

De Franse avond begint zaterdag 1 april om 20.15 uur. Kaarten (à € 15,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl of te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur.

 Bezoek www.theaterconcordia.nl

Franse avond in Theater Concordia
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.