1

Gratis bewonersexcursie: Op zoek naar bruinvissen


-advertentiepositie-



Gratis bewonersexcursie: Op zoek naar bruinvissen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Gratis bewonersexcursie: Op zoek naar bruinvissen

vrijdag 12 mei 2017 - 19:00 uur

Ter gelegenheid van de opening van Studio Bruinvis neemt een gids je mee tijdens een bijzondere avondwandeling naar het havenhoofd van Zierikzee. Maak kans om oog in oog te staan met een bruinvis en ze live te horen en ontdek de vogelrijkdom van natuurgebied Levensstrijd.

Bruinvissen spotten

Het havenhoofd van Zierikzee staat bekend als een van de beste spotplekken van de Oosterschelde om bruinvissen te zien. De combinatie van een sterke getijstroom, diep water en voldoende voedsel maken deze plek uitermate geschikt voor de aanwezigheid van deze kleine walviswachtige. De grootste kans maak je bij windstil weer als bruinvissen zich aan de oppervlakte laten zien om adem te halen.

Studio Bruinvis

Het leuke is dat je sinds kort niet alleen bruinvissen kan zien, maar ook live kunt horen. Met de aanleg van Studio Bruinvis is het mogelijk om bij het havenhoofd live de geluiden van een bruinvis te horen. Tenminste als ze in de buurt zijn van het havenhoofd, waar een boei de sonargeluiden ontvangt en direct doorstuurt naar de kant.

Spot kust –en weidevogels

De wandeling brengt je niet alleen naar de beste spotplek voor bruinvissen, maar gaat ook langs de prachtige zilte natuur van Levensstrijd. In natuurgebied Levensstrijd is ruim baan gemaakt voor kust- en weidevogels. Oude kreekpatronen zijn hersteld en met behulp van kwelbuizen wordt zout water in de kreken gepompt. Doordat het waterpeil vrij hoog staat, is het gebied rijk aan kustvogels als de tureluur, lepelaar, scholekster en kluut. De kruidenrijke delen vormen weer een geschikt leefgebied voor soorten als de kievit, grutto en patrijs.

Studio Bruinvis is een initiatief van Stichting Rugvin en wordt ondersteund door het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, Gemeente Schouwen-Duiveland, ARK Natuurontwikkeling en Rijkswaterstaat.

Tips van de boswachter:

  • Trek stevige wandelschoenen aan
  • Neem een verrekijker mee om vogels te spotten
  • Kleed je goed aan, in de avond kan het nog behoorlijk afkoelen

Zuidkust van Schouwen

Zuidkust van Schouwen, parkeerplaats Levensstrijd

Levensstrijdweg 1
4301 SM  Zierikzee

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00Nog 2 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl