Op zoek naar De Grote Vijf in de Grevelingen - combi


-advertentiepositie-



Op zoek naar De Grote Vijf in de Grevelingen - combi

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je naar zeehonden en

In het Grevelingenmeer zitten niet alleen zeehonden, maar zwemmen ook reeën naar de eilanden en zit er een vaste populatie op de Slikken van Flakkee.

 

Hoewel de Grevelingen een groot afgesloten meer is, staat het 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en de zeehonden weten dat. Genoeg te eten dus. Met een goed gevulde maag luieren op de stortstenen dammen.  Hier worden zelfs de pups geboren. Nieuwsgierig van aard laten ze zich graag zien, maar ja waar zitten ze? De schipper van Staatsbosbeheer gaat samen met jou naar ze op zoek.

 

Daarna zet de schipper je af op de Slikken van Flakkee voor een stevige lunch.  Dan stap je met de boswachter op een stoere excursiewagen op zoek naar reeen!  Op de savanne achtige vlakte laten ze zich goed zien, net als de oerossen en wilde paarden. Na een tocht over de Slikken zet de boswachter  je weer af bij de boot en vaar je terug. Let je onderweg wel op of je nog zeehonden ziet?

  • Kleed je op het weer
  • Neem een verrekijker en camera mee
  • Lunch verzorgt door Staatsbosbeheer
  • Niet geschikt voor mindervaliden vanwege op- en afstappen boot
  • Honden niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Op zoek naar De Grote Vijf in de Grevelingen - combi
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.