Noordelijke Architectenportretten




Noordelijke Architectenportretten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Architect Gerrit Nijhuis staat centraal in de eerste tentoonstelling in de serie Noordelijke Architectenportretten. Onder het thema 'Bouwen volgens de laatste mode: verhoudingen & versieringen' heeft Stichting Berlagehuis Usquert, Noordelijk Bouw- en Architectuurcentrum, een interactieve tentoonstelling ingericht om antwoord te geven op de vragen: wat is architectuur? wat doet architectuur? en hoe is architectuur te bekijken en te begrijpen?

Architect Gerrit Nijhuis, actief tussen 1880 en 1920, bouwde niet alleen veel, hij bouwde vooral ook mooi, heel mooi. Veel gebouwen van zijn hand staan nog overeind en een groot deel daarvan is inmiddels monument. Het karakteristieke Jugendstil-ontwerp voor het kantoor van het Nieuwsblad van het Noorden (1903) aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen is een van zijn bekendste werken.

'Bij een tentoonstelling over architectuur, ruimtelijke vormgeving immers, moeten bezoekers die ruimtelijkheid van de gebouwen echt kunnen ervaren', aldus Heleen de Wit, curator. En dat kan

 Bezoek www.noordelijkearchitecten.nl

Noordelijke Architectenportretten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.