1

HOLLAND OPERA OP FORT RIJNAUWEN




HOLLAND OPERA OP FORT RIJNAUWEN

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na de succesvolle Don Giovanni van Mozart in de Utrechtse Werkspoorkathedraal in 2016 en de wereldpremire van Jonathan Doves the Day After in 2015 en Orfeo Underground in 2014 in een parkeergarage, strijkt Holland Opera komende zomer wederom neer op Fort Rijnauwen aan de rand van Utrecht en Bunnik.
Aan de oever van de Styx wacht Charon op de doden. Saai, dodelijk saai vindt hij zijn taak. Doden brengen nu eenmaal geen leven in de brouwerij. Tot Antigone verschijnt, de strijdbare en levend begraven dochter van Oidipous. Een ontmoeting tussen twee uitersten in een muzikaal grillige omlijsting.
STYX is naast een politiek drama vooral een familiedrama. We zien herkenbare gelijkenissen en tegenstelling tussen bloedverwanten. In dit gitzwarte verhaal ontbreekt het echter niet aan humor.Componist Chiel Meijering heeft een rijk palet aan muzikale kleuren aangebracht met aandacht voor het drama, maar ook voor knotsgekke muzikale momenten voor het 13 koppige blazersensemble.
En daarmee krijgt Charon, die ondanks zijn merkwaardige beroep een aanstekelijk gevoel voor humor heeft, een belangrijke rol: Hij zet als veerman de overledenen de rivier de Styx over als ze hem een obool geven. Geen obool? Dan is hij ook altijd in voor een goed verhaal.
De premire is op vrijdag 23 juni 2017.De muziek is gecomponeerd door Chiel Meijering naar een libretto van Imme Dros.

 Bezoek www.hollandopera.nl

HOLLAND OPERA OP FORT RIJNAUWEN
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.