Jaarvergadering en wandelen Solleveld en zandmotor


-advertentiepositie-



Jaarvergadering en wandelen Solleveld en zandmotor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Jaarvergadering en wandelen Solleveld en zandmotor

zaterdag 17 jun 2017 - 10:30 uur

Kom naar de jaarvergadering van de districtscommissie Zuid-Holland en zie hoe belangrijk het onlangs afgesloten Kustpact is voor het behoud van de schoonheid en veelzijdigheid van de Zuid-Hollandse kust. Laat u informeren en beleef mee hoe de natuur te ervaren dicht bij een grote stad als Den Haag. Maak kennis met het natuurgebied Solleveld en de nieuwe natuur van de zandmotor.

Districtsjaarbijeenkomst

Leden van Natuurmonumenten zijn van harte welkom bij de jaarbijeenkomst 2017 van het district Zuid-Holland. Na een korte vergadering krijgt u een presentatie van mensen van Dunea en het Zuid-Hollands Landschap over het natuurgebied Solleveld en de werking van de zandmotor. Daarna volgt in groepen een wandeling naar deze gebieden.

Waterwingebied Solleveld

In Solleveld kun je genieten van bossen, duinen en water. Het is een waterwingebied dat beheerd wordt door duinwaterbedrijf Dunea. Het grenst aan Landgoed Ockenburgh en ook het Hyacintenbos en de Van Leijdenhof liggen vlakbij. Je kunt Solleveld in vanuit Landgoed Ockenburgh, maar alleen als je een geldig passe-partout hebt. Met uw betaling aan Natuurmonumenten is dit voor u op 17 juni geregeld. Solleveld maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Zandmotor

Elk jaar voert de zee zand weg van de Nederlandse kust. Rijkswaterstaat vult dat om de vijf jaar aan met zandstort (zandsuppletie) op het strand en voor de kust. Zouden we dat niet doen, dan zou de zee een bedreiging vormen voor het westen van Nederland, dat beneden zeeniveau ligt. De vijfjaarlijkse zandsuppletie werkt, maar kan kustbescherming niet duurzamer en natuurlijker?

Met de aanleg van de Zandmotor, een schiereiland voor de kust van Ter Heijde, onderzoeken we of de natuur het zand voor ons langs de kust kan verspreiden. Vanzelfsprekend experimenteert Nederland niet met de veiligheid van haar bewoners, de kustverdediging is op moment van aanleg van de Zandmotor op volledige sterkte. 

Wandelen

De stevige wandeling gaat door duingebieden en over het strand met veel ongelijke paden. Goed schoeisel is belangrijk! Voor mensen die minder goed ter been zijn is er een aangepaste, kortere wandeling mogelijk. Neem hierover vooraf contact op met dhr. Hennie van der Vaart, lid van de districtscommissie, vaartvd [at] xs4all [dot] nl.

Programma

10.30 uur      ontvangst met koffie of thee

11.00 uur      jaarvergadering

11.30 uur      toelichting door mensen van Dunea & Het Zuid-Hollands Landschap

uitdelen lunchpakketten

13.00 uur      start wandelexcursie

16.00 uur      einde (tijd bij benadering)

Meer informatie

Iedere deelnemer ontvangt ongeveer een week van tevoren per mail een informatiepakket met daarin het complete programma, de stukken voor de jaarbijeenkomst van de districtscommissie en informatie over beide gebieden.

Kosten

Wilt u alleen bij de korte jaarbijeenkomst aanwezig zijn? Dit kan en hier zijn geen kosten aan verbonden. Meld u wel vooraf aan via vaartvd [at] xs4all [dot] nl. Voor de toelichtingen op beide gebieden door de boswachters, de verstrekte lunch en de wandelexcursie wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 8,- per persoon. U kunt dit gelijk met uw aanmelding betalen en alleen als u betaald heeft, kunt u het hele programma volgen.

Zuid-Holland

Den Haag, Kasserie OCK

Monsterseweg 4
2553 RL  Den Haag

Prijzen

Lid €8,00Nog 80 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl