Rondleiding Fort Ruigenhoek


-advertentiepositie-



Rondleiding Fort Ruigenhoek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verken Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en is daarom nu zeker een bezoek waard! De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en over de beplanting eromheen, die vroeger handig werd gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er enkele bijzondere diersoorten op het fort, zoals de schuwe das en de ijsvogel.

Reserveren is niet nodig, je kunt je aanmelden bij de gids bij het hek van het fort (contante betaling aan de gids; € 5 voor volwassenen; € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar). Zorg voor stevige schoenen. Niet geschikt voor minder validen. Meer informatie: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-vechtstreek/ontdek-fort-ruigenhoek

Je kunt deze excursie ook met een eigen groep boeken. Neem hiervoor contact op met utrechtwest@staatsbosbeheer.nl.

Op zaterdag 13 mei, 10 juni, 8 juli en 12 augustus 2017 kun je de rondleiding combineren met een rondvaart door het verderop gelegen natuurgebied de Molenpolder in Tienhoven. Meer informatie hierover vind je op www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten. Zoek op de betreffende datum.

Rondleiding Fort Ruigenhoek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.