Exclusieve zeilexcursie Marker Wadden (Enkhuizen)


-advertentiepositie-



Exclusieve zeilexcursie Marker Wadden (Enkhuizen)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Exclusieve zeilexcursie Marker Wadden (Enkhuizen)

zondag 11 jun 2017 - 10:30 uur

DE EXCURSIE IS AL VOLGEBOEKT. HOU ONZE WEBSITE IN DE GATEN VOOR TOEKOMSTIGE MARKER WADDEN ACTIVITEITEN.

Zeil mee naar nieuw land! Stap aan boord van zeilschip De Schuttevaer. Leer alles over het project Marker Wadden met presentatie aan boord en rondleiding op de eerste archipel. Inclusief biologische lunch. 

Exclusieve excursie

De aanleg van Marker Wadden is nog in volle gang. Vanaf de zomer 2018 is de haven klaar voor een bezoek. Toch organiseren we in 2017 al 4 exclusieve excursies voor belangstellenden die nu al graag een kijkje nemen.

Naar Marker Wadden

In de haven van Enkhuizen stappen we aan boord van zeilschip de Schuttevaer. We varen via het Naviduct van het IJsselmeer het Markermeer op. We bekijken de vogels van de natuurboog direct na het naviduct en hijsen daarna de zeilen en zetten koers richting Marker Wadden. Er varen vogelgidsen mee die je op de vogels kunnen wijzen. Er is een telescoop aan boord en we hebben enkele verrekijkers te leen.

Onderweg wordt een korte presentatie gegeven over Marker Wadden.

Er is een rondleiding op het eiland dat volop in ontwikkeling is. Hoe heeft het eiland zich het eerste jaar ontwikkeld? Welke pionierssoorten hebben het eiland al ontdekt? Mogelijk broeden de eerste visdieven ook al op het eiland, of kleine plevieren? Welke vogels maken nu al gebruik van het eiland als rustplaats? Vaar mee en ontdek het zelf.

Natuurherstel

Marker Wadden is een uniek project dat zorgt voor natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer.

In 2016 is gestart met de eerste fase: de aanleg van vijf eilanden. Samen met het onderwaterlandschap zal het oppervlakte 1.000 hectare groot worden. Het is de ambitie van Natuurmonumenten om van Marker Wadden een grote archipel te maken van in totaal 10.000 hectare. Het is daarmee een van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa.

Met dit project creëert Natuurmonumenten een robuust natuurgebied in het hart van Nederland.

Biologische lunch

Onderweg serveren we aan boord een heerlijke biologische lunch. 

De lunch is elke vaartocht weer een beetje anders, maar bestaat sowieso uit diverse soorten brood en beleg en een wisselende soep, zoals broccolisoep, tomaten basilicumsoep, kerrie kokossoep.

Vlees wordt apart geserveerd. Heb je een speciaal dieet waar je je aan moet houden, mail dit dan naar debby [at] fogol [dot] nl ovv Marker Wadden Lelystad.

Heerlijk zeilen

Het 43 meter lange zeilschip de 'Schuttevaer' is al meer dan 100 jaar oud. Ouder dan de Titanic! We zullen de route zoveel mogelijk zeilend afleggen. We zetten de motor aan als het echt niet anders kan.

Zeilen met de prachtige 'Schuttevaer' is al een beleving op zich. Men kan er voor kiezen om actief mee te zeilen of zelf aan het roer te staan. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Op het dek vind je veel (zit)ruimte en kunt je goed naar de vogels kijken. Als je een telescoop hebt, is er voldoende ruimte om deze te gebruiken.

Op dekhoogte is binnen een bar waar je diverse soorten drankjes kunt kopen. We hebben onder andere Texels Skuumkoppe van de tap. Vanuit de bar heb je ook zicht naar buiten. Als je in de bar even verder loopt kun je met de trap naar beneden die leidt naar het ruime benedendek. Hier worden ook de lezingen gehouden met een beamer en een scherm. Achter de trap bevinden zich de luxe gescheiden toiletruimtes.

Flevoland

Enkhuizen, Veerhaven

Tritondam
  Enkhuizen

Prijzen

Lid €49,50Niet lid €49,50Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl