1

Tulpengekte bij Kunst centrum Haarlem


-advertentiepositie-



Tulpengekte bij Kunst centrum Haarlem

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kunst centrum Haarlem presenteert van vrijdag 24 maart tot 29 april 2017 de tentoonstelling ‘Tulpengekte’ met recent werk van fotograaf Dennis A-Tjak.

Zijn foto’s laten een variëteit aan tulpen van ongekende schoonheid zien: dramatisch rood met zwart, gestreept wit en rood, fris geel, groene knoppen en fragiele bladeren. De hyperrealistische foto’s van Dennis A-Tjak stralen drama en elegantie uit. Prachtige tulpen in de knop, in volle bloei of op zijn retour. Het zijn tulpen met bijzondere kronkels, uitsteeksels en streeppatronen. De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het Haarlemse evenement Tulpomania 2017, waarin de tulpengekte van de 17e eeuw centraal staat.

De eerste tulp die in de 17e eeuw naar Nederland kwam had een virus. Een verre nazaat van deze tulp, de 1620 Rembrandt Zomerschoon, een witte tulp met rode strepen, is nu op extreem groot formaat te zien.

Dennis A-Tjak fotografeert met een ongekende passie voor bloemen net zolang tot hij het perfecte beeld met uitgebalanceerde eenvoud bereikt. 'Ik probeer de pure schoonheid beeldend te verwoorden. Elke foto moet in balans zijn’. Dennis A-Tjak richt zich sinds zijn opleiding fotografie aan de Rietveld Academie al ruim 30 jaar op bijzondere fotografisch projecten. Hij specialiseerde zich in het fotograferen van bolgewassen met de perfectie en met composities als van een schilderij. In 2008 vestigde hij zijn naam als succesvol kunstenaar met 125 adembenemende foto’s van bolgewassen die in het boek ‘Royal Flowers of the Netherlands’ in al hun pracht werden getoond. Ook won hij in 2012 de Beemster Cultuurprijs voor zijn eerlijke en typerende portretten van de Beemster boeren en landschappen. Alle foto's in de tentoonstelling zijn te koop en op diverse maten na te bestellen.

 Bezoek www.kunstcentrum-haarlem.nl

Tulpengekte bij Kunst centrum Haarlem
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.