Wandeling in paradijselijk Waalenburg - Texel


-advertentiepositie-



Wandeling in paradijselijk Waalenburg - Texel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandeling in paradijselijk Waalenburg - Texel

woensdag 24 mei 2017 - 10:00 uur

Natuurgebied Waalenburg ligt midden op het Waddeneiland Texel. Jac. P. Thijsse omschreef Waalenburg als: 'paradijs voor grutto's en orchideeën'. Wandel met de boswachter door heerlijk geurende graslanden.

Beleef de natuur

Tijdens het broedseizoen (mei, juni, juli) is Waalenburg alleen tijdens een wandeling met de boswachter toegankelijk. De boswachter laat je de Texelse natuur in Waalenburg graag zien, horen, ruiken en proeven. De wandelpaden zijn na het broedseizoen weer vrij toegankelijk.

Natuurgebied Waalenburg

De polder Waalenburg: een geurend en groen paradijs waar Natuurmonumenten in 1909 haar eerste aankoop deed. Gelukkig is dit bijzondere natuurgebied, dankzij zorgvuldig beheer, behouden gebleven en kunnen we nu nog steeds genieten van de vogels en orchideeën. Bewonder broedende grutto’s, tureluurs en nog veel meer weidevogels. En wandel langs oude kreekrestanten uit de tijd dat de zee nog diep doordrong tot in het eiland.

Aanmelden

Wil je mee met een wandeling met de boswachter van Natuurmonumenten? Meld je aan via de website van Ecomare of koop je ticket bij Ecomare op Texel! Het adres is Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, T (0222) 31 77 41. Meer informatie over de excursie en het startpunt bij boerderij Plassendaal ontvang je via Ecomare.

Handig om te weten

  • De excursie gaat van start bij natuurboerderij Plassendaal. Tip: neem een kijkje in de potstal!
  • Trek stevige wandelschoenen aan
  • Neem je fototoestel en/of verrekijker mee!
  • Controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur!

Waalenburg

Texel, Waalenburg, Natuurboerderij Plassendaal

Zaandammerdijk 9
1793 EN  De Waal

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Kind van OERRR €4,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl