Expeditie Knappe Koppen


-advertentiepositie-



Expeditie Knappe Koppen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek in de familietentoonstelling Expeditie Knappe Koppen (8+) welke eigenschappen jou tot een wereldreiziger maken én hoe André Kuipers over de toekomst denkt.

Met gevaar voor eigen leven verkenden wetenschappers de wereld aan boord van VOC-schepen, als echte avonturiers. Dankzij hun doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en ambitie veranderde het wereldbeeld van de Europeaan. Hun onderzoek leidde tot inzichten waar we vandaag de dag nog steeds op varen!

Welke wereld ontdek jij?

Neem jij ook wel eens een insect onder de loep? Of teken je graag tot in detail een blaadje na? Dan ben je echt een onderzoeker in de dop. In de familietentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen' speur je naar de oplossing van het raadsel en gebruik je de skills van onderzoekers die je voor gingen. Wat drijft jou? Ben je ook avontuurlijk? Ga mee op ontdekkingsreis!

André Kuipers

In deze tentoonstelling maak je niet alleen kennis met vier belangrijke wetenschappers uit de zeventiende eeuw; je leert ook André Kuipers op een nieuwe manier kennen. Zijn liefde voor ruimtevaart ontstond namelijk uit een voorliefde voor de VOC. Als astronaut en wetenschapper herkent André Kuipers de veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en het lef van zijn voorgangers. In 'Expeditie Knappe Koppen' gaat hij dieper in op de onderbelichte kant van zijn leven en werk, en vaart vooruit richting de toekomst. Wat is jouw kijk op de wereld op je heen?

Foto's: Maritiem Museum Rotterdam, Marco de Swart.

 Bezoek www.maritiemmuseum.nl

Expeditie Knappe Koppen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.