Keramiek van Pablo Rueda Lara


-advertentiepositie-



Keramiek van Pablo Rueda Lara

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling Pablo! in Deventer is de eerste keer dat zoveel beelden van kunstenaar Pablo Rueda Lara in één overzicht zijn te bewonderen.

Pablo Rueda Lara werd geboren op 30 juli 1945 in Castillo de Locubín (Andalusië), Spanje. In 1969 emigreerde hij naar Nederland. Zijn kunstzinnige vorming kreeg hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam.

Zijn vroegere werken laten vooral de poëzie van alledaagse objecten zien, waarbij hij aantoonde over een exceptionele techniek te beschikken. Hij maakte vele ‘levensechte’ werken van keramiek die nauwelijks te onderscheiden zijn van echt textiel, hout, leer, blik, emaille, brons en marmer.

In zijn latere jaren kregen zijn werken meer symbolische betekenis, versterkt door emotionele achtergronden uit zijn Spaanse jeugd. Vele thema's heeft hij gemaakt waarin ondermeer religie en politiek een belangrijke rol spelen. Tijdens de tentoonstelling Pablo! zijn kunstwerken uit alle periodes van zijn werkzame leven te zien.

Pablo overleed in 1993 op 48-jarige leeftijd. Hij laat ruim 600 beelden na die in bezit zijn van musea en particulieren.

 Bezoek www.kunstaanz.nl

Keramiek van Pablo Rueda Lara
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.