Freedom Ride 2017




Freedom Ride 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op vrijdag 5 mei 2017 vindt de tweede editie van de Freedom Ride plaats. Deze toertocht wordt niet voor niets gehouden op Bevrijdingsdag: het onderwerp vrijheid staat centraal. Honderden wielerliefhebbers, onder wie veteranen, profs en geuniformeerden, fietsen gezamenlijk in een pelotonstocht met wielertoeristen een route van 110 kilometer door Midden- en Noord-Limburg. Daarnaast is het mogelijk om deze afstand of de kortere versie van 85 kilometer individueel af te leggen.

De Freedom Ride is een gezamenlijk initiatief van Team LottoNL-Jumbo, het vfonds en de Stichting Liberation Route Europe. Een gedeelte van het parcours gaat over de internationale bevrijdingsroute ‘Liberation Route Europe’.

De start en finish is bij het fraaie Kasteel Aldenghoor in Haelen in de gemeente Leudal. Onderweg passeren de deelnemers iconische plaatsen die zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Naast de dorpskern in Venray, rijdt de pelotonstocht door het Oorlogsmuseum van Overloon heen. Vervolgens langs het afweergeschut en over de startbaan van de Luitenant Generaal Best Kazerne en er wordt een korte ceremonie gehouden op Duitse Oorlogsbegraafplaats bij Ysselsteyn. Hier wordt ook een verzorgingspost ingericht.

 Bezoek www.freedom-ride.nl

Freedom Ride 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.