1

Rotterdam Water Weekend




Rotterdam Water Weekend

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli vindt de allereerste editie van Rotterdam Water Weekend plaats op en rondom de Rotterdamse binnenwateren. De festivals Wijnhaven Festival en Rotte Picnic Island hebben de handen ineengeslagen om een verrassend veelzijdig weekend te organiseren en werken daarvoor samen met verschillende Rotterdamse initiatieven.

Met een brede programmering, waaronder een zwemtocht met naar verwachting 500 deelnemers en een uniek slotconcert, is het goed vertoeven in het eerste weekend van juli in Crooswijk, Noord en het Maritiem District. Verschillende initiatieven werken samen om te laten zien wat voor bijzondere rol het water in Rotterdam kan spelen. “Er gebeurt in Rotterdam van alles, maar het water gebruiken we nog nauwelijks. Ja, de havensector wel natuurlijk, maar de gewone Rotterdammers staan meestal aan wal”, zegt initiatiefnemer en organisator Sander Waterval. Samen met bewonersverenigingen, musea en ondernemers streeft de organisatie van Rotterdam Water Weekend naar een verlevendiging van de Rotte en een versterking van het Maritiem District. Moedig de zwemmers van de 010 City Swim aan die zich een weg door het Maritiem District heen slaan en struin over de gezellige kade-terrassen, terwijl je geniet van muziek en de vele barretjes en hun lekkernijen.


Een tipje van de sluier:
Het programma belooft in ieder geval veel goeds voor een breed publiek. Anja Berkelaar, mede- initiatiefnemer en organisator Picnic Island: “Kom naar het vuilkunstwerk van Robert Roelink kijken. En de openingsact ‘Van zooi naar mooi’ op vrijdag met een ballet met kids is spectaculair. Werk je kennis bij tijdens een educatief vaartochtje naar Crooswijk en het Centrum. Huur een bootje. Ga naar de lancering van het Vaarnetwerk. Doe mee aan de Rotta-run op zondag en loop de oorspronkelijke route van de Rotte met een versierde badmuts op! Zoek vervolgens een plekje op de kade of op één van de ronddobberende Picnic Islands in de Wijn- of Leuvehaven om de dag af te sluiten met een Maritiem Concert van Sinfonia Rotterdam. Genoeg te beleven, toch?”


Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over het programma!

 Bezoek rotterdamwaterweekend.nl

Rotterdam Water Weekend
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.