1

Workshop Way To Heaven in het Atrium Den Haag




Workshop Way To Heaven in het Atrium Den Haag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Haagse kunstenaar Gamal Ez komt op zaterdag 13 mei van 09:30 tot 17:00 uur met Way To Heaven naar het Atrium Den Haag. Gamal Ez nodigt bezoekers uit om op een doek van inmiddels ruim 50 meter lang woorden/tags aan te brengen die een bijdrage leveren aan dit internationale project Way to Heaven.

Het begon in Dubai in 2015, waar op straat voorbijgangers konden meewerken aan een met tekeningen voorbeschilderd doek van 30 meter lang en 2,5 meter breed. Dat was iets ongekends voor Dubai. Hetzelfde doek werd in 2016 neergelegd in de centrale hal van de Haagse Hogeschool. Daar mochten studenten eigen teksen en graffiti aanbrengen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Deze soms maatschappijkritische bijdragen werden direct met tubes verf op het doek geschilderd . Er verscheen een verrassende veelheid van bijdrages.

In 2017 kwam een uitbreiding van dit project in het oude kunstgenootschap Pictura in Dordrecht. Ook hier leidde dit tot enthousiaste deelname. Dit jaar zal het inmiddels tot 50 meter uitgegroeide doek ook komen te liggen in het Atrium Den Haag. Het is een open project en de bedoeling is dat bezoekers eigen woorden of tags op het doek aanbrengen. Door de diversiteit van de uitingen ontstaat een afspiegeling van de maatschappij. De leidende gedachte hierbij is dat verscheidenheid een positieve kracht is binnen de samenleving. Way To Heaven is een voortzetting van een aantal eerdere projecten als work in progress.

Uiteindelijk zullen de doeken door Gamal Ez gebruikt worden voor de constructie van een obelisk, een Egyptisch monument dat naar de hemel wijst, zoals de titel van het project aangeeft. En dat wordt dan de aanleiding tot een nieuwe expositie in Den Haag of wellicht New York...

Gamal Ez
Beeldend kunstenaar Gamal Ez (Alexandrie, Egypte, 1963) studeerde in Egypte. Hij wilde zijn figuratieve kennis aanvullen met moderne wetserse kunst en ging naar de Koninklijke Academie van Den Haag en studeerde af in 2002. Gamal werkt ruimtelijk en alsof hij naar de aarde kijkt van onderaf via een raam. Zijn meeste werken zijn groot en bestaan uit meerdere lagen van betekenis, zoals met zijn installatie Tsunami; 5.000 schoenen die in het Atrium Den Haag zijn neergelegd. Met zijn werk wil hij het bewustzijn van de kijker aanwakkeren.

Vrije inloop
Op zaterdag 13 mei is Gamal Ez van 09:30 tot 17:00 aanwezig in het Atrium Den Haag. Aanmelden is niet nodig.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag en Atrium City Hall.

www.gamalez.com

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Workshop Way To Heaven in het Atrium Den Haag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.