1

Tentoonstelling: 2000x Dick Bruna


-advertentiepositie-



Tentoonstelling: 2000x Dick Bruna

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 12 april t/m 11 mei 2017 is 2000x Dick Bruna te zien in het Atrium Den Haag, als ode aan deze belangrijke en velen zeer dierbare overleden kunstenaar. Dick Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 - Utrecht, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboeken over nijntje, maar hij maakte veel meer dan alleen nijntje pluis.

Bruna begon zijn loopbaan met het ontwerpen van boekomslagen. Tussen 1952 en 1972 ontwierp hij er circa 2.000, waaronder veel in de pocketreeks Zwarte Beertjes-reeks, voor de thrillers van de Nederlandse schrijver Havank (Inspecteur Carlier, bijgenaamd De Schaduw) en de schrijvers Georges Simenon (Commissaris Maigret), Leslie Charteris (de Saint), Jean Bruce (OSS 117) en Ian Fleming (James Bond). Al deze 2.000 beroemde pockets zijn verzameld in deze tentoonstelling 2000xDick Bruna en geven daarmee een uniek overzicht van zijn grafisch ontwerp.

De eerste keer dat 2000x Dick Bruna geëxposeerd werd in 2007, was Bruna daar zelf bij. Hij schreef hierover: "Ik ben erg blij met deze tentoonstelling. De panelen, het gebruik van echte boeken, de verdeling en de informatie daartussen."

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag.

 Bezoek www.denhaag.nl

Tentoonstelling: 2000x Dick Bruna
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.