Wandeling over landgoed Coelhorst


-advertentiepositie-



Wandeling over landgoed Coelhorst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandeling over landgoed Coelhorst

vrijdag 09 jun 2017 - 19:00 uur

Maak met onze gids een wandeling van 2,5 uur over landgoed Coelhorst, vlakbij Amersfoort. 

Landschap is overal

We bevinden ons atijd in een landschap.  In een stad, dorp of op het platteland. Of we nu aan het werk zijn op kantoor, in de file staan of een wandeling maken in de natuur. Landschap is overal!

Waarom dit landschap?

Waarom is het landschap zoals het nu is? Waarom staan hier grote bomen en is het verderop helemaal kaal? Waarom ligt mijn straat hier en is het verderop onbebouwd? Waarom heb ik hier uitzicht en een minuut geleden nog niet? Tijdens een interactieve wandeling over landgoed Coelhorst geeft onze gids antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Groen lint langs de Eem

Coelhorst is een landgoed aan de rand van Amersfoort. Met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem. Het landschap kenmerkt zich door oorspronkelijke hakhoutbosjes, houtwallen, akkers en graslanden.

Exclusief toegankelijk

Landgoed Coelhorst is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Dat is door de voormalige eigenaren via een kettingbeding bepaald. Het doel van dit kettingbeding was om de rust op Coelhorst te bewaren. Dat is gelukt, want dankzij deze
rust leven er reeën, dassen en vleermuizen op het landgoed. Zonder de rust zouden deze dieren geen plekje meer hebben zo dicht bij de stad Amersfoort.  Om er toch van te kunnen genieten, organiseert Natuurmonumenten een aantal keer per jaar een exclusieve excursie. Onder begeleiding van een gids ontdekt u de mooiste plekjes en hoort u bijzondere verhalen.

Handig om te weten

  • Trek stevige (wandel)schoenen aan.
  • Af en toe stappen we over een prikkeldraad.
  • Controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur!

 

 

Coelhorst

Coelhorst, kapel

Coelhorsterweg 35
3828 PA  Hoogland-West

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl