Smakelijke wandeling in Koudekerse Inlaag


-advertentiepositie-



Smakelijke wandeling in Koudekerse Inlaag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Smakelijke wandeling in Koudekerse Inlaag

vrijdag 02 jun 2017 - 12:00 uur

Aan de Zuidkust van Schouwen krijgt de natuur volop de ruimte om zich te ontwikkelen. Met ruim 1300 hectare zilte natuur is er een prachtige parelsnoer aan nieuwe natuur aangelegd voor vogels als de scholekster, kluut en tureluur. Zilte planten als zeekraal en klein schorrenkruid gedijen er prima en laten in augustus hun prachtige rode kleur schitteren.

Strijd tegen het water

Tijdens de wandeling neemt gids Arie Bakker je mee in de geschiedenis van de strijd tegen het water, die het landschap grotendeels heeft bepaald. De dijkdoorbraak bij de Schelphoek onthult een deel van de zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Zilte zaligheden

Tijdens een avontuurlijke wandeling door de Koudekerkse Inlaag komen de geuren van Zeeuwse lekkernijen je al tegemoet. Amateur-kok Marco Jansen serveert verschillende Zeeuwse zaligheden, vers en puur natuur. Geniet in alle rust van de heerlijke Zeeuwse lekkernijen met het geluid van talloze kustvogels op de achtergrond.

Tips van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om de dieren van dichtbij te zien; 
  • Draag bij voorkeur een lange broek om een tekenbeet te voorkomen. Check je lichaam na afloop voor alle zekerheid op eventuele teken;
  • Voor een toiletbezoek kun je voor aanvang of na afloop terecht bij de openbare toiletten bij restaurant Het Oliegeultje (Havenplateau1, 4328 NT Burgsluis)

Zuidkust van Schouwen

Zuidkust van Schouwen, parkeerplaats Plompe Toren

Plompetorenweg
4328  Burgh-Haamstede

Prijzen

Lid €8,00Niet lid €10,00Kind t/m 12 lid €6,00Kind t/m 12 niet lid €8,00Nog 12 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Smakelijke wandeling in Koudekerse Inlaag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.