1

Naar buiten in de meivakantie




Naar buiten in de meivakantie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van voetballen tot ravotten in de speeltuin en van spelen met water tot containers vullen in de haven van Rotterdam. In de meivakantie is er veel te doen en te beleven in Madurodam. Extra leuk: voetbalheld Soufiane Touzani komt 24 april én de attractie Zo Groot Is Oranje is vernieuwd!

Ontmoet voetbalheld Touzani
Op 24 april opent Soufiane Touzani, pionier van het freestyle straatvoetbal, het nieuwe Cruyff Court in Madurodam. Kom om 13:00 uur naar de opening en wie weet mag jij een balletje met hem hooghouden!
Ontdek het vernieuwde Zo Groot Is Oranje
Het vernieuwde Zo Groot Is Oranje is dé attractie waarin je voelt hoe het is om kampioen te worden. Je loopt door een échte spelerstunnel naar het stadion. Daar beleef je via een gigantisch scherm hoe het Nederlands Elftal het EK won in 1988. Ook ontdek je hoe de oranjegekte in Nederland ontstond. Na de historische huldiging in Amsterdam betreed je een speciale ruimte waar je de échte cup van 1988 kunt bewonderen.

Daarna is het de hoogste tijd om de kampioen in jezelf te ontdekken. Test in de skillzone de nieuwe interactieve voetbalmuur met maar liefst 16 schermen. Pak een voetbal en laat jouw snelheid, schotkracht, precisie en behendigheid zien. Ben jij hét nieuwe voetbaltalent van Nederland?

Spelen met water
Natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen en te beleven! In de haven van Rotterdam kun je schepen met containers vullen. Nederland beschermen tegen water? Doe de Oosterscheldekering op tijd dicht! En hoe zit het Hansje Brinker, de held die een overstroming voorkwam door zijn wijsvinger in de dijk te stoppen? Komt hij uit Harlingen of Spaarnwoude? Je ontdekt het in Madurodam.

Uiteraard kun je ook buiten ravotten. Voor grote kinderen is er speeltuin de Waddenzee. De allerkleinsten kunnen terecht in de nijntje-speeltuin.

 Bezoek www.madurodam.nl

Naar buiten in de meivakantie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.